اطلاعیه
بسته ویژه راهیان نور
کیف ویژه راهیان نور ( طرح لباس خاکی)

جديدترين محصولات
منو اصلي
خبرنامه
جهت عضويت درسيستم اطلاع رساني سايت ايميل خود را وارد كنيد.
پس از ارسال، ایمیلی براي شما فرستاده می شود ، که شما باید روی لینکی که در ایمیل هست کلیک کنید تا عضویت شما تایید گردد .
خاكريز

رفته بودیم جنازه شهدا را بکشیم عقب. از موانع که گذشتیم رسیدیم به اولین شهید.

حاج مهدی گفت : «این رو ول کنید، بریم جلوتر.»

 چند تا از شهدا را برگرداندیم عقب که دشمن متوجه شد و شروع کرد به تیراندازی.

 مجبور شدیم برگردیم عقب.

 بعدا فهمیدیم آن جنازه اول برادر حاج مهدی بوده.

توصيه مي شود ...

صخره سخت صخره سخت


۱ جلد كتاب
۳۷۰,۰۰۰ ريال
پديد آورنده : محمد حسن روزی طلب
انتشارات : مرکز اسناد انقلاب اسلامی
[ بازديد : ۴۲۸۵ بار ]

چشمانتان را ببندید و بروید به روزهای ابتدایی پیروزی انقلاب، روزهایی حوالی 22 بهمن سال 57. انقلاب تازه پیروز شده است. طبیعی‌ست که در این حال و هوا علاوه بر شادی و سرمستی ناشی از پیروزی، یک چیز دیگر هم در خیابان‌های کشور دیده ‌شود: هرج و مرج!

تقریبا تمام نهادهای نظامی و انتظامی کشور بهم ریخته است. هیچ چیز سر جایش نیست. اسلحه‌خانه‌ها توسط مردم فتح شده و برخی از گروه‌ها همچون فرقان از این فرصت برای جمع آوری و انبار کردن اسلحه استفاده کرده‌اند. شاید همین توضیح مختصر کافی باشد که بتوان گوشه‌ای از شرایط عجیب و غریب آن روزها از ظنر امنیتی و انتظامی را بشود تصور کرد.

حال این سوال پیش می‌آید که آن شرایط چگونه تغییر کرد؟ نهادهای نظامی و امنیتی سابق چه شدند و نهادهای جدید چگونه پا گرفتند؟ برای پی بردن به جواب این سوال‌ها خواندن کتاب «صخره سخت» بهترین کار است. «بررسی پرونده‌های امنیتی در جمهوری اسلامی(1357-1359)» زیر عنوانی است که روی جلد این کتاب نقش بسته و همین یک عبارت می‌تواند آنچه در این کتاب انتظار شما را می‌کشد تا حدودی معرفی کند.

 

«محمدحسن روزی‌طلب» در این کتاب به موضوعات، نهادها و پرونده‌های امنیتی دو سال ابتدایی شکل گیری نظام جمهوری اسلامی پرداخته و با آوردن اسناد محرمانه و منتشر نشده در کنار استفاده از قالب تاریخ شفاهی، روایت جذابی را رقم زده است. او برای اینکار حتی از آنچه ما در ابتدای این مطلب گفتیم هم چند روز عقب‌تر رفته است. یعنی او کتابش را با پرداختن به اولین موضوع امنیتی انقلاب اسلامی که 10 روز قبل از پیروزی این انقلاب موضوعیت پیدا کرد شروع کرده است. حفاظت از امام خمینی در روز 12 بهمن اولین موضوع امنیتی بود که نیروهای انقلابی با آن دست به گریبان شدند. همین امر هم عنوان اولین فصل از اولین گفتار این کتاب است.

شکل گیری کمیته‌های انقلاب اسلامی، دادستانی انقلاب و اطلاعات نخست وزیری که این آخری بر پایه بقایای ساواک شکل گرفته بود سایر فصلهای گفتار اول است.

گفتار دوم به ارتش اختصاص دارد. ارتش نهادی باقی مانده از رژیم گذشته بود و حالا چگونگی مواجهه با آن دغدغه خیلی از انقلابیون بود. حتی برخی تا پای انحلال آن هم پیش رفتند اما نهایتا امام تصمیم دیگر گرفتند.

گفتار سوم به شکل گیری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی می‌پردازد و گفتار چهارم به سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی که نویسنده از آن بعنوان تنها حزب امنیتی سیاسی جمهوری اسلامی نام برده است. گفتار پنجم به شهید محمد منتظری اختصاص دارد و نویسنده عنوان پدیده‌ای بنام محمد منتظری را برای بیان ماجراهای شگفت انگیز او انتخاب کرده است.

گفتار ششم به رفتارهای تشکیلاتی سازمان مجاهدین خلق(منافقین) در دو سال اولیه جمهوری اسلامی اختصاص دارد. فصل هفتم به حیات سیاسی آیت الله طالقانی در این دو سال می‌پردازد. و فصل هشتم به دستگیری اولین جاسوس یعنی محمد سعادتی از اعضای کادر مرکزی سازمان مجاهدین خلق. در فصل نهم ماجراهای دستگیری جاسوس دیگری یعنی عباس امیرانتظام سخنگوی دولت موقت روایت شده است.

فصل دهم به رفتارهای سیاسی سازمان مجاهدین خلق می‌پردازد و فصل یازدهم به جزئیات و ماجراهای کودتای نوژه.

خواندن موضوعات این یازده فصل کافی‌ست تا چگالی موضوعات مهم این کتاب دستمان بیاید و سپس به بی‌بی‌سی حق بدهیم که در برابر انتشار این کتاب ساکت نماند و دست به تخریب بزند و با لحنی خشمگینانه و غیر حرفه‌ای کتابی که هنوز به بازار نیامده بود را از نظر سندیت زیر سوال ببرد! همانطور که گفته شد هم‌نشینی هوشمندانه اسناد محکم با خاطرات شفاهی موجب شده تا هم کتاب غنی و جامع الاطراف شود و هم خواندن آن روان‌تر گردد.

 

محمدحسین صفارهرندی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام که در مراسم رونمایی این کتاب حضور پیدا کرده بود درباره خصوصیات «صخره سخت» و نویسنده‌اش گفته بود: «از برادر عزیزمان آقای روزی‌طلب خاطرات فراوانی در ذهن ما نقش بسته است که قشنگ‌ترین‌های آنها مربوط می‌شود به همین همت بلندشان در کالبدشکافی از وقایع حساس دوران انقلاب و دوره معاصر. اهمیت کار ایشان، چه کارهایی که در قالب ژورنالیسم ارائه می‌شد ـ‌البته آنها هم ظاهر ژورنالیستی داشت، والا باطن آنها تحقیق مفصل و گویا برای پرده‌برداری از بعضی از مسائل پنهان مانده تاریخ معاصر بوده است‌ـ و چه چند کار دیگر ایشان که در قالب کتاب عرضه شده‌اند.»

 

او همچین در بیان اهمیت این کتاب گفته بود: «انقلابی که از ابتدای شکل‌گیری تا امروز انواع مظلومیت‌ها، محرومیت‌ها و غربت‌ها را در قالب محاصره اقتصادی، جنگ نظامی و ترور شخصیت‌ها و اخیراً تحریم‌های پر حجم ظالمانه و بایکوت رسانه‌ای و فشار در مجامع جهانی و بین‌المللی و... را همراه هم تجربه کرده است، روا نیست در آنچه که معرفی اوست از ناحیه خودمان قصور شود، یعنی معرفی انقلاب هم از زبان دشمنان صورت بگیرد، یعنی چیزی که تا سال‌ها پس از انقلاب متأسفانه غالب بود. چند سالی است که این پرده را دریدیم و این سد را شکستیم و وارد دوری از سخن گفتنی شدیم که خیلی زود هم آثارش را ظاهر کرده است. در مقطعی میداندار اصلی برای بیان آنچه که در انقلاب گذشت، ضد انقلاب بود. در قالب بیان خاطرات، شبه خاطرات و تاریخ‌نویسی و آن وقت که دوستان انقلاب هم به زبان آمدند و چشمه‌هایی را از آنچه که واقع شده و پنهان مانده بود، رو کردند، آن وقت دیدیم خیلی از آنها مثل برخی که در برابر خورشید ذوب شود، ذوب شدند و در پستوهای خود خزیدند. بعضی‌ها هم پررو هستند و همچنان دارند ادامه می‌دهند و باید از زبان دشمنان امام صحبت مواضع امام را بشنویم و یا کسانی که هیچ معرفتی به امام و راه امام ندارند، ظاهراً به امام یاد می‌داده‌اند که با علما چگونه برخورد کنند! واقعاً این تحریف‌های آشکار مضحک است. اینها فکر می‌کنند این جور چیزها را برای اهالی شهر کورها می‌نویسند و روایت می‌کنند.»

محمدحسن روزی‌طلب نویسنده کتاب هم در ان مراسم مراحل نگارش کتاب را اینچنین شرح داده بود: «از سال 1387 به صورت جدی‌تر مطالعات تاریخ انقلاب را پیگیری کردم. آن موقع در روزنامه ایران مشغول کار بودم که منجر به تولید ویژه‌نامه‌های رمز عبور 1 تا 5 شد که در سال‌های 88 و 89 منتشر شدند. پس از فراغت از فعالیت در روزنامه ایران در اوایل سال 90 تصمیم گرفتم این گزارش‌ها را تدوین کنم. نسخه اولیه هم تهیه شد، اما مواجهه‌ام با آرشیو غنی مرکز اسناد انقلاب اسلامی در اواخر سال 90 مسیر کار را کاملاً دگرگون کرد و آن مجموعه گزارش که 300 تا 400 صفحه بود، تبدیل به یک پروژه بزرگ شد که اولین خروجی آن کتاب «ترکیب التقاط و ترور»  بود که در اردیبهشت ماه امسال در باره گروه فرقان منتشر شد که در آنجا برای اولین بار 200، 300 برگ از پرونده گروه فرقان را منتشر کردیم و بخش بزرگی از این پروژه هم امروز در قالب کتاب «صخره سخت» رونمایی خواهد شد.

 

ان‌شاءالله این مسیر را ادامه خواهیم داد. ترکیب دو سبک سندنگاری و تاریخ شفاهی را در همین موضوع، یعنی پرونده‌های امنیتی در جمهوری اسلامی ادامه خواهیم داد. برای نگارش این کتاب قریب به 25 هزار برگ سند، ده‌ها جلد کتاب و آرشیو روزنامه مطالعه شده و با حدود 30 تن از شخصیت‌هایی که تاکنون با آنها گفتگویی نشده، گفتگو انجام شده است.»

اگر دوست دارید بیشتر درباره این کتاب بدانید می‌توانید به اینجا رفته و مقدمه کتاب را هم مطالعه کنید. با این توضیحات نسبتاً مفصل حتما متوجه شده‌اید که چرا خواندن این کتاب در روزهای سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی می‌تواند یک پیشنهاد خوب باشد. البته قیمت 36 هزار تومانی آن ممکن است کمی زیاد به نظر برسد که البته با توجه به حجم1100 صفحه‌ای کمی منطقی به نظر می‌رسد و البته پرداختن آن برای اهلش که به حوزه تاریخ انقلاب علاقه دارند با توجه به غنای مطالبش لذت بخش خواهد بود.

امتياز :